Nova zemlja za rože, ki me je zopet presenetila

Prepričana sem bila, da ta zemlja za rože ne bo tako dobra kakor tista, ki sem jo kupila lansko leto v eni cvetličarni. Pa se prav ne morem spomniti v kateri cvetličarni, ker vem, da ni bila blizu mene. Vem, da sem si naredila zaznamek nekje, ampak se prav ne morem spomniti kje. Ko sem vprašala nekaj cvetličarn, ali vedo, kjer se ta zemlja za rože lahko kupi, mi v nobeni niso znali pomagati. Zato sem na koncu kupila eno drugo in bila prepričana, da ne bo tako dobra, kakor ta, ki si jo želim.

Že ko sem presajala, sem videla, da je kar v redu in da je morda na otip celo boljša kakor tista, ki sem jo iskala. Seveda do zadnje potrditve nisem želela priznati, da sem morda tudi letos naredila zelo dober nakup in je ta zemlja za rože več kot odlična za moje rože. Danes je dober mesec od tega, odkar sem presadila rože in očitno so z novo zelo navdušene, ker so nekatere celo bolj zrastle. Če bom delala takšne nakupe vsako leto, sem skoraj prepričana, da bom imela doma pravi pragozd. To niti ne bi bilo slabo, ker sem si vedno želela imeti dom, kjer je zelo veliko rož. Pa še v novogradnji živimo, ki je zelo primerna za to, da imam veliko rož v hiši. Verjetno bi jih potrebovala še enkrat toliko, da bi dosegla to, kar si želim doseči, ampak že te, ki jih imam do v kar lepem številu.

Vsakič, ko se sprehodim mimo svojih rož in opazujem, kako so vedno bolj velike, se spomnim, da bi res lahko naredila prav poseben ambient v hiši in jih bolj povezala z dekorjem. Upam samo, da bo ta zemlja za rože vedno, ali pa vsaj čim več let na voljo za prodajo. Lahko je tudi kakšna druga zemlja za rože, ki je enako dobra kakor ta ali pa celo boljša.

Nova zemlja za rože, ki me je zopet presenetila