Razstavljena vzmetnica v salonu pohištva

Z družino smo šli na »izlet« v Ljubljano. Izlet v narekovajih, saj smo šli v nakupovalni center po nakupih. Doma bomo malo preurejali stanovanje, zato so nas zanimali predvsem saloni pohištva in kakšna vzmetnica, ki bi jo lahko preizkusili.

Veliko je večjih salonov pohištva in preden smo vse pregledali, smo bili že pošteno utrujeni. Zato se je prav prileglo, ko smo prišli do oddelka, kjer so bile razstavljene vzmetnice. Vsakemu je bila všeč druga vzmetnica in izkoristili smo priložnost ter malo poležali na vsaki. Vsaka vzmetnica je opremljena z najlonsko folijo pri nogah, tako da ni večje nevarnosti, da bi jo zamazal in lahko jo brez problema testiraš. Na prvo, na katero sem legla, mi ni bila preveč všeč. Bila je premehka. Kar padla sem v neko luknjo in verjetno bi me pri spanju na njej vse bolelo. Tudi mož ni imel sreče. Otroka sta lažja in bolj prilagodljiva, zato se nista nič pritoževala in kar ostala na tisti, ki sta jo najprej izbrala. Z možem sva malo zakrožila po prostoru in legla še vsak na 3 ali 4 različne. Nikakor nisva mogla dobiti ene, ki bi nama ustrezala.

Tako testirati je kar težava, saj se bo vzmetnica na koncu, ko boš celo noč spal na njej, najverjetneje obnesla čisto drugače, kot deluje sedaj, ko samo za nekaj minut ležeš nanjo. Mimo je prišel prijazen prodajalec, ki nam je ponudil pomoč. Glede na to, da je velika izbira, smo ga povprašala, kaj priporoča glede na naše želje in izbor takoj zožili na 5 modelov. Sicer nimamo namena danes nič kupiti, pa vendar bi bilo odlično, če bi že danes izbrali vsaj ožji izbor. Tako bomo naslednjič že bolj pripravljeni. 

Ugotovili smo, da nam je trša vzmetnica ljubša. Takšno imamo že sedaj in oba z možem meniva, da nam trša vzmetnica bolj odgovarja.