Zobni aparat, ki je primeren tudi za mlajše generacije

Časi, ko je bil zobni aparat predvsem domena najmlajših, so k sreči minili. Dandanes zatorej ni nič nenavadnega, če vidimo, da aparat za zobe nosi tudi nekoliko starejša oseba. Verjetno pa ta ne bo nosila takšnega, pri katerem bi se videle zvezdice ali kaj podobnega. Kljub temu da nošenje aparata ni več tako velik tabu, pa vendarle večini ljudem ni vseeno, če se zobni aparat preveč vidi. Še zlasti to velja za odrasle, ki so pogosto v stiku z drugimi oziroma s svojimi strankami. V takšnem primeru je zagotovo daleč najboljša rešitev nevidni zobni aparat, ki se pogosto imenuje kar invisalign.

A invisalign še zdaleč ni zasnovan samo za starejše osebe. Na voljo je namreč več tipov tovrstnega aparata. Eden med njimi je namenjen predvsem za najmlajše osebe.

Zobni aparat, ki je primeren tudi za mlajše generacije

 

Največje prednosti nefiksnega zobnega aparata

Dandanes je zobni aparat nekaj čisto povsem drugega kot je bil v preteklosti. Sicer pa na trgu ne obstaja samo ena verzija, temveč poplava raznolikih aparatov za zobe. V grobem pa se takšni pripomočki za ravnanje zob lahko delijo na fiksne in nefiksne. Prva vrsta se z zob ne zmore odstranjevati pod lastnim okriljem, temveč mora pri tem nujno sodelovati ortodont. Druga vrsta pa je odstranljiva oziroma snemljiva.

Ker se snemljivi oziroma nefiksni aparati za zobe ponašajo z nešteto prednostmi, je takšen zobni aparat precej priljubljena izbira. Lahko se ga sname v času prehranjevanja ali opravljanja kakšne posebne aktivnosti, kjer aparat lahko celo moti ali kvari rezultate. Nega zob je zato lahko precej boljša kot v primeru nošenja nesnemljivega aparata.

 

Končni rezultat nošenja aparata za zobe

Seveda se zobni aparat nosi z namenom, da se zobje na čim bolj učinkovit način poravnajo oziroma postavijo na želena oziroma primerna mesta. Dandanes je to možno doseči v relativno kratkem času, a za to potrebujete ustrezno vrsto aparata. Kateri zobni aparat je za vas najbolj primerna izbira, pa vam lahko seveda najbolje pomaga izbrati ortodont.